Dimpker Brothers får Live at Hearts låtskrivar-stipendium

dimpker bros.

Bröderna Adam och Martin Dimpker från Hulta tilldelas i år Live at Hearts låtskrivarstipendium för sin unika blandning av pop, blues och folkrock. Dimpker Brothers karriär går spikrakt uppåt och de har under 2015 bland annat vunnit Musik Direkt Kalmar Län, blivit prisade på Imagine Sweden, spelat på Kalmar Stadsfest, Visfestivalen i Västervik och gått till nationell final 2016 i Manifest on Tour.

Juryns motivering lyder:

“Trots sina unga år har Dimpker Brothers redan åstadkommit en låtskatt som få artister lyckas få ihop under en hel karriär. Deras röster smälter ihop på ett enastående vis, och de har förmågan att skriva låtar som sätter sig på hjärnan redan första gången man hör dem. Dimpker Brothers är på väg att åstadkomma något stort.”

– Det känns otroligt hedrande att tilldelas detta stipendium, särskilt då vi ännu inte släppt vår musik utan det är live-framförandet av låtarna som bedömts. Vi lägger stor vikt vid låtskrivande och känner oss än mer inspirerade att skapa ett album med dessa låtar.” säger Adam och Martin Dimpker.

Prisutdelningen sker på The Live at Heart Gala på Umami i Örebro den 31:a augusti under Live at Heart-festivalen. För dig som vill se bröderna live så kommer de att spela under Live at Heart festivalen, bland annat på Våghustorget på torsdagen den 1 september. Festivalen pågår mellan den 31:a augusti – 3:e september.