På lördag är det dags för Action Run – över 2 000 anmälda

action run 2015

Nästa lördag, den 27 augusti, är det dags för andra upplagan av hinderbaneloppet Örebro ActionRun i centrala Örebro. Årets lopp har hela 38 olika hinder utefter den 7,5 kilometer långa banan som startar på Våghustorget och med målgång på Stortorget.

Första start är med elitlöpare och därefter släpps de 2 000 deltagarna iväg om 20 personer med två minuters startmellanrum.

– Vi är otroligt glada att vi än en gång har ett stort startfält där både elit och motionärer springer samma bana. Hinderbanelöpning växer och ett citylopp är något unikt. Vi ser fram mot en folkfest på stan denna dag, säger delarrangör Richard Göransson

I Slottsparken finns flera publikvänliga hinder och nytt för i år är en uppblåsbar hinderbana för alla barn.

Långs banan finns fyra olika pulsområden med speakers och musik. Vid starten släpper Kalle Selander iväg löparna, vid Järntorget peppar Niclas Eilegård, i Slottsparken håller Richard Hamton i spakarna och Filip Nyängen tar emot löparna vid målet.

Denna lördag infaller ihop med Hemvärnets Dag och Försvarsmakten kommer visa upp olika fordon och utrustning. Försvarsmaktens Musikkår kommer även marschera längs Drottninggatan innan start.

Se bilderna från förra årets tävling:

Actionrun – eller det stora skumbadet

Örebroarna påverkas genom:

– Parkering på Hamnplan är avstängd from onsdag 24/8 tom måndag 29(8

– Busstrafik på Drottninggatan avstängd fredag 26/8 och lördag 27/8

 

PROGRAM ÖREBRO ACTIONRUN 27AUG

11.30-11.50 Försvarsmaktens Musikkår marscherar längs Drottninggatan.

12.00 Första Start, Våghustorget

12.00-16.00 Barnens Hinderbana i Slottsparken

11.00-16.30 Utställningsområde Stortorget och Slottsparken öppet