Snart start för årets insamling för Världens Barn

världens barn

2014 och 2015 gjorde Örebro en otrolig insamling och är nu Sveriges
näst mest generösa storstad i insamlingen Världens Barn. Onsdag den 24 augusti är det kick-off inför 2016 års insamling. Med start klockan 18.00 i Rikssalen på Örebro slott kommer bland andra Kenneth Nilsson, ordförande i kommunstyrelsen i Örebro, att tala.  Medverkar gör även samarbetspartner ÖSK fotboll, scouterna och Friskis och Svettis.

Programmet rymmer även framträdande med Ingemar Olsson, mest känd för låten ”Du vet väl om att du är värdefull”.

– Det är så roligt att se engagemanget bland örebroarna, som har bestämt sig för att de vill vara med och förändra livet för världens mest utsatta barn. På två år har vi mer än fyrdubblat insamlingen i Örebro. Nu vill vi öka engagemanget och insamlingen ytterligare, säger Josefin Stålbert, samordnare för Världens Barn i Örebro.

Om Världens Barn 
Världens Barn är ett samarbete mellan Radiohjälpen och 21 humanitära
organisationer, Sveriges Television och Sveriges Radio samt ett stort
antal skolor, föreningar och privatpersoner. Temat för insamlingen är
hälsa, utbildning och en värdig framtid.