Nils Landgren med funkigt band spelar på Kulturhuset

nisse l (2)

Nils Landgren Funk Units spelar på Kulturhuset på Järnvägsgatan i Örebro lördagen den 10 september. Bandets motto lyder: “We promise to do the Funk, the whole Funk and nothing but the Funk”, ett citat lånat av George Clinton.

Nisse Landgren behöver knappast någon vidare presentation. Han har gjort det mesta med de flesta och bidragit till att berika svenskt musikliv som få andra. Nils Landgren Unit gjorde sin första spelning 1992. Två år senare släpptes det hyllade albumet ‘Live in Stockholm’ med Maceo Parker som special guest och Funk lades till i bandnamnet. Sedan dess har NLFU släppt många uppmärksammade album. ‘Paint It Blue’, ‘Live in Montreux’, ‘5000 Miles’, ‘Funk the World’, ‘Funky ABBA’, ‘License to Funk’ samt ‘Funk for Life’ som gjordes för och i samarbete med MSF – Läkare Utan Gränser.

Funk Unit har spelat över hela världen på sina turnéer till USA, Kina, Japan, Kenya, Sydafrika samt över hela Europa.

Nils Landgren – trombon, sång
Magnum Coltrane Price – elbas, sång
Jonas Wall – saxar, flöjt
Andy Pfeiler – gitarr, sång
Petter Bergander – klaviaturer
Robert Ikiz – trummor