Örebroförfattare ute på djupa vatten – ny kriminalroman av Peter Lood

peter lood (2)

Under sommaren har tre nordkoreanska ungdomar lyckats rymma från ett av sitt lands mest beryktade fångläger och hamnat på ett fraktfartyg till Sverige. De simmar iland på en ö i Luleås vackra skärgård. Just när de tror att de funnit trygghet och säkerhet långt från sitt hemlands plågoandar, inser de snart det fasansfulla. De kommer att tvingas fortsätta fly… för sina liv.

Detta är upptakten till Peters nya spänningsroman Djupa vatten, uppföljaren till Lysande spår och Mörka vägar. Djupa vatten är den tredje i en fristående serie om fyra, där varje bok kretsar kring ett av våra transportslag. Medan Lysande spår har handlingen förlagd till järnvägstrafik i Malmö, och Mörka vägar kretsar kring vägbygge och lastbilstransporter i Västerås så tar Djupa vatten med oss till norrländsk skärgårdsmiljö i Luleå.

Kriminalpolisassistent Amanda Colt är tillfälligt tjänstledig från polisen i Västerås och befinner sig i Norrland för studier vid Luleå tekniska universitet. Än en gång korsas hennes väg av den store Sven och hans systerson Max och det dröjer inte länge förrän Amanda inser att hon behöver flyga ner till Västerås för att hämta sitt tjänstevapen.

– När jag skriver vill jag att läsaren ska känna att det ligger en spänning i luften och att man får en känsla av att berättelsen drivs framåt i ett bra tempo. Jag skriver i presens för att skapa just den närvaron i berättelsen som jag önskar.

Peter Lood arbetar till vardags som konsult inom management hos Trafikverket i Örebro. Lood har i grunden en utbildning till maskiningenjör. Kriminalromanen Djupa vatten är Loods tredje roman.