Tomas Andersson Wij spelar på East West på lördag

tomas aw

Under våren syntes Tomas Andersson Wij i Sveriges Television när han bjöd in vänner ur svenskt musikliv till Scalateatern för att spela och prata med dem. Mauro Scocco, Kleerup, Melissa Horn, Jonathan Johansson, Titiyo och Sofia Karlsson gästade alla Tomas Andersson Wij spelar med, som var ett av SVT:s allra mest delade program de veckorna och fick lysande recensioner.

Tillsammans med Kleerup och Scocco tog han sedan konceptet ut i landet.

TAW släppte nyligen sin nya singel, Vi får dö en annan dag, det första smakprovet från hans tionde album, som planeras till vintern. Låten är skriven tillsammans med Andreas Mattsson och är en urstark, hoppfull poplåt med gospelrefräng.

– Det har varit ett par riktigt mörka år, säger Tomas Andersson Wij. Terrorn, flyktingströmmarna, klimatlarmen, radhusrasismen… Och så alla fantastiska personer som dött för tidigt: Bowie, Prince, Bodil Malmsten, Olle Ljungström… Samtidigt går jag runt här i Stockholm på de ljusa trottoarerna och ser hur sommaren är på väg tillbaka. Naturen återuppstår, allting får en ny chans. Människor fortsätter att bli kära i varandra, vi fortsätter att samlas i barerna och vi fortsätter att göra osjälviska saker ibland. Däri finns mitt hopp, min gospel.