Så ska OS-deltagarna hyllas – inbjudna till slottet

os-hyllning

På onsdag den 31 augusti klockan 18.00 kommer Örebro läns OS-deltagare att hyllas hos landshövdingen på Örebro Slott. Inte bara Maria Larsson tar emot, det gör också Örebros kommunledning genom kommunstyrelseordföranden Kenneth Nilsson, S, och en representant för annat parti.

– Olympiska spelen är stort! Det är en ära att få ta emot länets deltagare, säger Maria Larsson. Lisa Dahlqvist har fått en plats i våra svenska hjärtan, men Örebro har fler deltagare som också är värda berömmelse och tack från oss som representerar län och stad.

– Örebro ska vara stolta över sina olympier. De har gjort fantastiska insatser och representerat sina länder med den äran. Deras insatser har gett oss minnen för livet och det är en ära att få hylla dem för deras oförglömliga insatser, säger kommunstyrelsens ordförande Kenneth Nilsson, (S).

Här är de inbjudna gästerna:

Fotboll, damlandslag:

·         Lisa Dahlqvist, Sverige, KIF Örebro

·         Hanne Gråhns, Sverige, KIF Örebro

·         Melissa Tancredi, Kanada, KIF Örebro

·         Marie-Eve Nault, Kanada, KIF Örebro

Fotboll, herrlandslag:

·         Astrit Ajdarevic, Sverige, ÖSK Fotboll

Cykel, linjelopp:

·         Emilia Fahlin, Örebrocyklisterna (befinner sig troligen på tävling i Italien för sitt cykelstall och har små möjligheter att hinna hem till Örebro för att delta vid uppvaktningen)

Ledare:

·         Kent Lindahl, coach Golf  damer, Örebro

·         Olle Anfelt, support coach, Örebro
Även Örebro läns idrottsförbund kommer att delta vid uppvaktningen av OS-deltagarna genom dess ordförande Marie-Louise Forsberg Fransson och distriktsidrottschef Charlotta Stenhem. Inbjudna är också KIF Örebros ordförande Charlotta Nordenberg och ÖSK Fotbolls ordförande Björn Åqvist samt Örebrocyklisternas ordförande Camilla Hansén.