Kvinnor slår ett golfslag för forskningen på USÖ

golfslag

För första gången arrangeras i år golftävlingen Nyckelhålet på länets samtliga golfklubbar. Nyckelhålet 2016 är en ny partävling som är öppen för damer i distriktet. Bakom arrangemanget står Örebro läns golfförbund och tävlingen arrangeras som en välgörenhetstävling i samarbete med Nyckelfonden. Distriktsfinalen går av stapeln söndagen den 28 augusti, klockan 12.00 på Kårsta GK.

Tävlingen har spelats med två klubbkval på varje klubb eller anläggning i länet under sommaren. Totalt har ca 300 kvinnor i hela länet deltagit och 102 spelare har kvalificerat sig till söndagens final. Initiativtagare är Birgitta Andersson och Ann-Charlotte Sundh-Persson, aktiva i Örebro Läns golfdistriktsförbund (ÖLGF).

En del av tävlingsavgiften går till forskning vid USÖ via Nyckelfonden. Många företag i länet har bidragit till prisbordet som damerna gör upp om i välgörenhetstävlingen. Nyckelfonden är en stiftelse som tack vare givare kan finansiera ett 20-tal olika forskningsprojekt på Universitetssjukhuset Örebro varje år.

– Hittills har flera projekt om bland annat cancer, hjärtan och mag- och tarmsjukdomar förverkligats. Upptäckterna kommer till snabb nytta för både vården och patienterna. Jag ser mycket fram emot att förena nytta med nöje på söndag och är jätteglad för ÖLGF:s initiativ och damernas engagemang säger Annika Rosdahl, stiftelseansvarig för Nyckelfonden och deltagare i Nyckelhålet.

foto: ÖLGF