ÖSK-legendar har betygsatt landets idrottsplatser – bok släpps i september

ronald åhman ösk (2)

Den tidigare ÖSK-spelaren Ronald Åhman har tillsammans med Göran Willis besökt och betygsatt 280 idrottsplatser landet runt. Kartläggningen presenteras i bokform den 16 september på Makeriet.

– Boken är unik i sitt slag, aldrig har det gjorts en bok om svenska idrottsplatser på riksplanet. Vi dokumenterar 280 idrottsplatser från Skåne till Lappland på 376 sidor. Vi har lånat Guide Michelins kategorisering där platserna indelas enligt en, två eller tre bollar, inte stjärnor, det hade varit för pretentiöst. En boll står ut i sin omgivning, två bollar representerar en idrottsplats som är värd en omväg och tre bollar en egen resa, berättar Ronald om boken.

Bilden är hämtad från ett matchprogram för Örebro SK. Ronald Åhman sitter som femte man från vänster i den nedre raden. Hur många spelare känner du igen?