Småbryggerier arrangerar ölfestival i Wadköping

Den 2–3 september genomförs en ölfestival i Wadköping. För femte året i rad genomför Föreningen Sveriges Oberoende Småbryggerier den egna festivalen ”Stora öl – små bryggerier” och i år har turen kommit till Örebro. Arrangörer är Närke Kulturbryggeri och Gamla Örebro.

22 medlemsbryggerier deltar med flera av sina öl, som serveras av bryggeriets egen personal, ofta bryggarna själva. Festivalplats är den stora innergården hos Gamla Örebro i Wadköping. Åldersgräns 20 år. Festivalpass: fredag 17.00–22.00, lördag 12.00–16.30 och 17.30–22.00.

– Syftet med festivalen är att visa bredden i svensk ölhantverkstradition, en mångfald som var helt försvunnen för bara några årtionden sedan. De som var unga då minns hur det var att endast ha två olika ljusa industrilager att välja på när man besökte stadens restauranger, medan de som är unga idag ser det som en självklarhet att det finns ett stort utbud av både fat- och flasköl, från Sverige och från jordens alla hörn Vi arbetar för att denna utveckling ska få fortsätta, säger Berith Karlsson, ordförande, Föreningen Sveriges Oberoende Småbryggerier och vd, Närke Kulturbryggeri AB.

Föreningen Sveriges Oberoende Småbryggerier samlar svenska bryggerier under ett tak och gör allt för att bryggerierna ska kunna fortsätta bidra med hantverksöl och mångfald.

,