Frimis återskapas till sin forna glans

IMG_0002

Nu har renoveringen av Frimis börjat. Interiör från tidigare år rensas bort och nytt ska sedan byggas upp. Premiär blir det den 6 oktober då Veronica Maggio kommer hit.

Del för del försvinner den gamla inredningen som byggt i lager på lager sedan 1980- och 90-talen och framåt. Och fram kommer till exempel vackra pelare som dolts av svarta ”trälådor”, berättar två av ägarna Fredrik Karlsson och Nikals Urdell när de visar runt i lokalen. I renoveringsarbetet har byggjobbarna ”kommit ner till 1920-talet”, som ägarna uttrycker det.

Det är LaWeKa som driver Frimis Salonger. De äger även Pitchers och Strömpis. När verksamheten är igång är det Niklas tillsammas med Kimmo Kirvesmäki som ska sköta verksamheten. Flera artister är redan bokade, bland annat föreställningen med klassiska Pistvakt.

IMG_0015 (2)

IMG_0009 (2)

IMG_0021 (2)

IMG_0026 (2)

,