De här gatorna stängs av under Race Day

avstängning race day

Rudbecksgatan, mellan Östra Bangatan och Trädgårdsgatan, kommer att vara avstängd mellan den 6 och 12 september. Orsaken är att delar av vägen först ska asfalteras varefter Race Day tar över och förvandlar Örebro till en motorsportarena. Under tiden kommer det att vara begränsad framkomlighet såväl för bilister, cyklister och gående i centrum.

Avstängningen för asfaltering sker natten mellan måndagen 5 september och tisdagen 6 september. På onsdag kväll, den 7 september klockan 19 utökas avstängningen av gator inför Örebro Race Day.

– Asfalteringen av Rudbecksgatan och Rudbeckstunneln är nödvändig och vi räknar med att vädret är gynnsamt under de två dagarna gatan är avstängd. Under tiden gatorna är avstängda passar vi också på att byta teknik i trafikljusen i tre korsningar. Dessutom ska vi byta belysning i Rudbeckstunneln, säger Stefan Lange, trafikingenjör på Tekniska förvaltningen.

,