OS-hjältar hyllade på slottet

IMG_0018 (2)

På onsdagen hyllades OS-deltagare från Örebro vid en ceremoni på slottet. Under OS i Rio tog Sverige ett sensationellt silver i damernas fotboll. KIF Örebros Lisa Dahlkvist svarade för bedriften att två gånger om skjuta Sverige vidare i slutspelet. Två straffmål efter förlängningar mot USA och Brasilien som innebar att Sverige spelade final mot Tyskland. Där blev det förlust med 1-2.

KIF Örebro hade ytterligare tre spelare med i OS, Hanne Gråhns samt Melissa Tancredi och Marie-Eve Nault som tog brons med kanadensiska landslaget. ÖSKs Astrit Ajdarevic var lagkapten i det svenska herrlandslaget i fotboll. Örebrocyklisterna Emilia Fahlin körde i det svenska laget som lyfte fram Emma Johansson till ett OS-silver. Emilia hade förhinder och kunde inte medverka i ceremonin på slottet.

Sporthjältarna hyllades av landshövding Maria Larsson, kommunstyrelsens ordförande Kenneth Nilsson (S) och Marie-Louise Forsberg-Fransson (S), ordförande Region Örebro län.

IMG_0002 (2)

,