Telia lanserar lokal och personlig IT-hjälp

Telia fortsätter hjälpa Sveriges små- och medelstora företagare på sina digitaliseringsresor och lanserar nu som första operatör i Sverige den Personliga Teknikern. En tjänst som ser till att tekniken fungerar och att företagen kan fokusera sin tid och resurser på sina verksamheter. Det här innebär att företagare i Örebro får hjälp lokalt i Telias storsatsning, skriver Telia i ett pressmeddelande.

Sveriges små och medelstora företag driver fram nya innovationer och skapar de flesta nya arbetstillfällena i Sverige. För att kunna driva sina verksamheter framåt blir företagen allt mer digitala och investerar i ny teknik. Samtidigt är det svårt för många mindre verksamheter att hantera snabbt växande IT-miljöer med teknisk utrustning, system och lösningar. Därför lanserade Telia redan förra året den Personliga Rådgivaren, med uppgiften att guida dem genom teknikdjungeln och hjälpa företagen hitta rätt kommunikations- och IT-lösningar. Satsningen blev en succé och nu har tusentals företagare en Personlig Rådgivare från Telia, uppger bolaget själva.

– Men det handlar inte bara om att hitta rätt lösning, det ska fungera och det ska vara enkelt att få hjälp om tekniken strular eller när man ska komma igång med nya digitala tjänster. Därför tar Telia nästa steg och blir dubbelt så personliga genom att lansera den Personliga Teknikern. Åtta av tio småföretagare hanterar sin egen IT. De tvingas alltså lägga värdefull tid och resurser på tekniska frågor, när de egentligen bara vill ägna sig åt sin kärnverksamhet och komma åt nyttan med nya digitala tjänster. Med en Personlig Tekniker råder vi bot på det problemet och hjälper dem att få tekniken att fungera, säger Patrik Granström, chef för små- och medelstora företag på Telia.