Välgörenhetsmiddag ska samla in 150 000 kronor till Musikhjälpen

anders j katrinelund

Den sista söndagen i september samlas nio lokala Örebrokockar och en leverantör för att anordna 2016 års upplaga av Brakmiddagen på Loka Brunn. Förra gången samlade välgörenhetsmiddagen in 106 000 kronor till Barn och Ungdomskliniken på USÖ. I år är målet att samla in 150 000 kronor , denna gång till Musikhjälpen.

Söndagen den 25 september är det dags för årets upplaga av Brakmiddagen. Initiativet till välgörenhetsaktiviteten kommer från lokala Örebrokockar och en leverantör. Tanken med middagen är samla in pengar till Musikhjälpen, samtidigt som lokala kockar får visa vad de kan göra med fina, närproducerade råvaror.

– Hela det här projektet är en grej som jag verkligen brinner för, att få kunna hjälpa behövande människor och samtidigt få lyfta fram våra lokala hjältar av bönder och producenter och visa vilka härliga råvaror vi faktiskt har här i vår närhet. Första gången Brakmiddagen anordnades 2014 var vi hos oss på Katrinelund,  nu blir det grymt kul att passa pucken vidare till våra kollegor på Loka Brunn, säger Anders Johnsson, gastronomisk ledare på Katrinelund Gästgiveri & Sjökrog och en av de nio medverkande kockarna.

För två år sedan hölls Brakmiddagen på Katrinelund Gästgiveri & Sjökrog, då 106 000 kronor samlades in till två fonder på USÖ:s Barn- och Ungdomsklinik. I år är målsättningen att sälja alla 60 biljetter för 2 500 kronor per kuvert. Detta skulle innebära hela 150 000 kronor till Musikhjälpen.

– Det ska bli riktigt roligt att göra detta igen, framförallt att vi kan samla in mycket pengar men även att vi kockar samarbetar på ett väldigt unikt sätt då många är konkurrenter i vardagen, säger Erik Lindeberg, Loka Brunn.

,