Fotografen Roine Magnusson står öga mot öga med vilda djur

IMG_0007

På lördagen var det vernissage på Örebro läns museum för fotografen Roine Magnussons utställning Faces I have met. I arbetet med att ta de 20 bilderna har Roine kommit de vilda djuren riktigt, riktigt nära. I snitt har han arbetat två, tre dagar med att vinna djurens förtroende och på det viset kommit dem nära innan det ens har varit aktuellt att ta fram kameran för att fotografera.

Bilderna är tagna i flera länder i Afrika och Asien under sent 90-tal och tidigt 2000-tal, berättar han under vernissagen. Han har i den här utställningen gått tillbaka till mer klassisk teknik inom fotografering jämfört med den digitala som används idag. Utställningen pågår till och med den 30 oktober.

IMG_0001

IMG_0018 (2)

IMG_0005

IMG_0009 (2)

IMG_0030

IMG_0003