Örebroband spelar på festival i Betlehem

bafoons

Studieförbundet Bildas kulturfestival i Betlehem är tillbaka och firar sin elfte upplaga i mitten av september. En av akterna som valts ut att åka med på resan är det Örebrobaserade bandet Bafoons.

– Vi tycker det ska bli jättespännande att åka till Israel och Palestina. Särskilt mycket ser vi fram emot att få jobba med andra palestinska musiker och utbyta erfarenheter och idéer, berättar Alexander Hellström från Bafoons.

Bilda arrangerar nu den elfte Dandanatfestivalen, 15-17 september, där svenska musik- och dansgrupper får möjlighet att skapa musik och dans tillsammans med palestinska musiker och dansare. Festivalen arrangeras tillsammans med International Center of Bethlehem, ICB.

Fyra svenska musik- och dansgrupper har valts ut för året och består av Jetbone från Sundsvall, Uppsala Loves Hiphop från Uppsala, Mångmiljonstaden från Göteborg och såklart Bafoons från Örebro.

De fyra svenska grupperna har under våren förberett sig inför resan genom studiecirklar. Under veckan i Israel och Palestina kommer det förutom det musikaliska kulturutbytet även bli studiebesök på historiska och religiösa platser. Men framför allt möten med människor och organisationer som på olika sätt lever med och i konflikten.

– Det är verkligen en unik möjlighet som vi erbjuder våra dansare och musiker. Genom att mötas över gränserna på detta sätt, utmanas våra perspektiv och då utvecklas vi också som människor, säger Anna Dahl på Studieförbundet Bilda.

foto: Bafoons/ Bilda