Minister till konferens i Örebro om jämställdhet

annika2

Socialförsäkringsminister Annika Strandhäll kommer att medverka vid konferensen Forum Jämställdhet 31 januari till 1 februari i Örebro. Forum Jämställdhet är landets största jämställdhetskonferens och ett viktigt tillfälle för kompetensutveckling för alla som arbetar med eller ansvarar för jämställda verksamheter.

– Våra feministiska framsteg är aldrig självklarheter, utan ett resultat av mångas hårda arbete. Det är en självklarhet för mig att delta på Forum Jämställdhet, för att tillsammans med alla andra deltagare lägga grunden för framtidens feministiska segrar, kommenterar socialförsäkringsminister Annika Strandhäll.

Socialförsäkringsministern kommer att medverka i ett seminarium om hur föräldraförsäkringen kan utformas för att främja ekonomisk jämställdhet mellan kvinnor och män. Just nu pågår en översyn av föräldraförsäkringen. Uppdraget ska delredovisas 31 oktober 2016.

– Föräldraförsäkringens utformning spelar en stor roll för nivån av jämställdhet i samhället, särskilt för de kvinnor, inte sällan utlandsfödda, som står utan arbete. På Forum Jämställdhet gräver vi djupare i föräldraförsäkringen och hur den kan förbättras, berättar Clara Berglund, projektledare för Forum Jämställdhet.

foto: regeringen

,