Riksbyggen ökade omsättningen med nära sex procent

riksbyggen

Riksbyggen hade en nettoomsättning på 3 179 miljoner kronor under första halvåret 2016, en ökning med 5,8 procent jämfört med samma period förra året. Riksbyggen har idag påbörjade eller planerade byggen av bostadsrätter och hyresrätter i 55 kommuner runt om i landet, däribland Örebro.

– I Riksbyggens roll som samhällsutvecklare är det viktigt att inte bara bygga i storstadsregionerna utan även i mindre kommuner där det behövs nya bostäder. Vi bygger både bostadsrätter och hyresrätter så att breda målgrupper och människor med olika förutsättningar ska kunna efterfråga våra bostäder, säger Leif Linde, vd för Riksbyggen.

Riksbyggen hade under första halvåret 2016 ett rörelseresultat om 159 miljoner kronor, en ökning med 29,3 procent jämfört med samma period förra året.

– Riksbyggen är ett kooperativt företag och ibland möts vi av en myt om att kooperativa företag inte har tydliga lönsamhetskrav som andra bolag. Inget kan vara mer fel, bara genom tillväxt och lönsamhet kan vi skapa hållbara och attraktiva bostäder och bidra till att lösa utmaningarna på bostadsmarknaden, säger Leif Linde.

Riksbyggen är en av Sveriges största fastighetsförvaltare. Sammanlagt förvaltar Riksbyggen 176 000 bostadsrätter och 100 000 hyresrätter på cirka 400 orter runt om i landet.

foto: Riksbyggen