Äppelfestival vid Naturens hus och Alnängarnas koloniområde på lördag

På lördag den 17 september är det Äppelfestival vid Naturens hus och Alnängarnas koloniområde. Arrangemanget pågår mellan klockan 11.00–16.00. Dagen bjuder på äppelutställning, äppelfika, sortbestämning, tipspromenad, äppelmusttillverkning med mera. Det blir massor av aktiviteter vid Naturens hus och vid Alnängarnas koloniområde. Framtidsträdgården, strax intill kolonierna, visas av trädgårdens medlemmar.

– Vi fortsätter på ett lyckat koncept och i år testar vi även en nyhet för alla trädgårdsägare, säger Tomas Bergkvist, planerare på Örebro kommun. I stället för att slänga frukt som de inte hinner ta hand om, så kan de komma till äppelfestivalen och sälja eller ge bort frukt och grönsaker. Man måste dock anmäla sig till Rådhusreceptionen några dagar innan, så vi kan fixa bord.

Äppelfestivalen arrangeras av Örebro kommun tillsammans med Alnängarnas koloniförening, Örebro biodlarförening, Naturens hus restaurang och Framtidsträdgården.