Libris Förlag förstärker med redaktör och kommunikatör

libris

Libris förlag rekryterar Lina Mattebo till en ny tjänst som redaktör och Minna Jonsson tar över rollen som PR- och kommunikationsansvarig.

– Det är två drömrekryteringar för Libris förlag. Lina med sin passion för existentiella frågor och Minna med sin drivkraft och sitt genuina intresse för våra författare. Dessutom två väldigt fina människor med kärlek till böcker. Vi hade inte kunnat önska oss något annat, säger Jennie Sjöström, förlagschef och VD.

Lina Mattebo kommer närmast från en tjänst som redaktör för Ungdomens nykterhetsförbunds medlemstidning Motdrag. Hon är utbildad journalist men har också en kandidatexamen i etnologi och har jobbat som reporter och redaktör på ett flertal tidningar. Bland andra Ikon1931, Smålandsposten, Dagen och Skärgården. Utöver det har Lina även skrivit två böcker och varit redaktör för antologin Feminism och kyrkan.

– Jag har alltid älskat böcker och är övertygad om att läsning kan förändra människor till det bättre. Det är viktigt för mig att jobba med något jag tror på och därför passar Libris förlag mig perfekt. Här får jag vara en del av att lyfta upp ämnen och berättelser som rör sig runt livets stora och viktiga frågor, säger Lina Mattebo.

Lina Mattebo kommer framför allt att inrikta sig på litteratur för unga vuxna.

Minna Jonsson kommer närmast från ett eget företag där hon som frilansande textproducent och kommunikatör arbetat med uppdragsgivare som Augustpriset, Gefle Dagblad, bokförlaget Mirando och Albert Bonniers förlag. Innan dess har hon jobbat på PR-byrån Grayling och på Bonnierförlagens marknadsavdelning. Minna har en examen i kultur och kommunikation och har utöver det läst copywriting på Berghs School of Communication.

– Jag ser verkligen fram emot att jobba med Libris förlags böcker och författare. De är alla passionerade författare som brinner för något och det gör PR-arbetet extra roligt, säger Minna Jonsson.

Minna Jonsson och Lina Mattebo började båda två på Libris förlag i september.

foto:Libris.se/press

,