På lördag avgörs betongtung tävling i skateparken

skatetävling

Efter tre tidigare stopp är det dags för Betongcupen att besöka Örebro för att avsluta tävlingen i Sveriges finaste betongpark, och avgöra slaget om vem som blir vinnare i årets Betongcup. Lördagen den 17 september går tävlingen av stapeln och föreningen Örebro skateboard lovar åkning i världsklass, härlig stämning och fint väder. De bästa åkarna från hela Sverige kommer på besök, säger arrangören.

Betongcupen produceras av Föreningen Bryggeriet i Malmö. Allt arbete runt omkring sker ideellt av föreningen Örebro Skateboard. Betongcupen är en av årets störst tävlingar i Sverige och därför är den alltid välbesökt.

– Det kommer åkare från hela Sverige och vi vet redan nu att Malmö kommer att skicka upp många av sina bästa åkare. Även de bästa skejtarna från Stockholm kommer att komma med laddad trickpåse och i Göteborg finns några av de bästa bowlåkarna. Och de är också sugna på att kamma hem titeln som Sveriges bästa åkare, säger Daniel Nätterdal från Föreningen Örebro Skateboard.

Tävlingen startar klockan 12.00 och discipliner som det kommer att tävlas i är street och Bowl. De olika klasserna som kommer att tävla är seniorer, tjejer och juniorer.

– Dessutom kommer vi även att köra Masters Bowl Jam, som vi tror kommer att bli en riktig publikdragare. Den äldre generationen är riktigt taggad på att skejta igen. Det har spridit sig som en eld bland den äldre generationen. Skateboardingen växer så det knakar igen! Och det faktum att vi hade två besök från Eurocanagänget med Legenden Steve Caballero i spetsen under sommaren, skvallrar om intresset men också om kvaliteten på vår park, säger Daniel Nätterdal.