Så uppmärksammas hållbart resande – massor med aktiviteter på lördag

cykel hållbart

Lördagen den 17 september arrangerar City Örebro tillsammans med Örebro kommun en “hållbart resande-dag” för att uppmärksamma hur hållbart resande kan löna sig på mer än bara ett sätt. Detta är en del av den europeiska trafikantveckan som infaller 16-22 september och där årets tema är “Välj hållbart – Lönsamt och smart!”

Förutom att hållbart resande i sig uppmuntras kommer det även att bjudas på uppvisningar av KFUM Örebro Bike Park Klubb och du har möjlighet att få din cykel servad på plats – snabbt och smidigt! Dessutom har du chans att spana in polisens senaste cyklar.

– Att som växande storstad uppmuntra våra medborgare att välja hållbara rese-alternativ är av största vikt, menar City Örebros VD, Stina Storm. Vi måste få örebroarna att vilja välja bort bilen oftare och upptäcka nya sätt att ta sig fram i city.