Snart klart för nytt levande kvarter på Norr

IMG_0021

Redan nu har flera hyresgäster flyttat in i Örebrobostäders nybygge vid Karolinska skolan. Det som för ett par år sedan var en parkeringsplats håller på att förvandlas till en mötesplats och ett levande kvarter för örebroarna, berättar Peter Palmgren, projektutvecklare på Öbo.

Förutom bostäder kommer även Öbo att flytta sitt huvudkontor till kvarteret. Vi räknar med att flytta in under november eller tidigt december, säger Peter när han visar runt i fastigheten.

Sammanlagt kommer 150 anställda på det kommunala bostadsbolaget ha sin arbetsplats i huset. Majoriteten av dem, cirka 100 personer, jobbar idag på kontoret på Söder. Resterande del av de Öbo-anställda har idag sin arbetsplats i Varberga. Nu samlas de på de fyra våningarna i huset, förklarar Peter Palmgren.

Det är den danska arkitektbyrån Juul & Frost som ritat fastigheten. De har skapat ett levande kvarter med bostäder, kontor och i mars nästa år öppnas en restaurang med boule på menyn. Boulebaren kommer att ha banor både inomhus och på gården mitt i byggnaden. På taket finns solfångare för en bra energilösning och i bottenplan finns parkeringsmöjligheterna kvar.

IMG_0011

IMG_0001

IMG_0017

IMG_0018

IMG_0037

IMG_0008

,
One comment on “Snart klart för nytt levande kvarter på Norr

Comments are closed.