Jonas Ask nominerad för sitt arbete med ÖSK Söder Dam

årets fan (2)

För tredje året i rad är jakten igång på Sveriges mest engagerade supportrar. Syftet med Årets fan är att hylla alla de fans som står upp för sitt lag i vått och torrt på ett schysst sätt. Tävlingen fungerar som en motpol till alla tråkigheter det ofta rapporteras om i media när det kommer till supporterskap. En nominerad supporter som har en unik story är den 44-årige örebroaren Jonas Ask som är sportchef för ÖSK söder dam.

Han har varit med och byggt upp ÖSK Söder mer eller mindre från grunden. För honom är resultatet inte det viktigaste (även om det gått väldigt bra), det viktiga för Jonas är att hjälpa till att skapa bra människor.

När Jonas inte arbetar Ideellt för ÖSK söder så jobbar han på heltid som transportsamordnare på Örebro kommun.

Nomineringen lyder:

“Utan Jonas skulle klubben antagligen inte ens finnas eller vara så framgångsrik som den är idag. När Jonas kom till föreningen fanns det knappt ett lag. Nu har de gått stadigt upp i seriesystemet och spelar i division 1.  Jonas gör verkligen allt för Söder, han är där först och lämnar sist vare dag. Han tvättar kläder, skjutsar och hämtar spelare som har svårt att hinna från jobbet. Han betyder allt! Han lägger ner all sin fritid för att damlaget ska gå runt och för att alla ska trivas. Jonas jobbar ständigt med att utveckla klubben och få spelare och ledare att känna sig som hemma”.

Vinnaren av Årets fan utses senare i höst av en jury som består av bland andra juryordförandeGlenn Hysén och Alexander ”The Mauler” Gustafssson.