Örebro klättrar rejält på näringslivsranking – upp 15 platser

svenskt näringsliv

I Svenskt Näringslivs senaste ranking av företagsklimatet i landets kommuner utmärker sig Örebroregionen som tillsammans med Jämtland är de regioner där företagsklimatet förbättrats mest. 8 av 12 kommuner går framåt och flera av dem tar stora steg i rätt riktning.

Örebro går åt rätt håll på företagsrankingen och får sin bästa placering sedan 2004 efter en förbättring på 15 placeringar till plats 112 i riket. Örebro går också mot strömmen genom att vara den enda av landets kommuner med över 100 000 invånare som får ett högre sammanfattande omdöme när företagen tycker till om hur det är att driva företag i kommunen. I rankingen är dessutom Örebro en av endast tre storkommuner som klättrar.

– Mycket pekar åt rätt håll i regionens storkommun Örebro. Det byggs för fullt och invånarantalet ökar. Det ger förstås ringar på vattnet till regionen i stort men ställer också höga krav på den kommunala organisationen för att den delen av företagsklimatet ska fungera så bra som möjligt, säger Karl Hulterström.

,