Boende vill ha konstgräsplan i Oxhagen – fortsättning på Nattfotbollen

Över tusen personer har skrivit under Hyresgästföreningens förslag att anlägga en konstgräsplan i Oxhagen för att fortsätta den positiva inverkan sommarens nattfotboll haft på bostadsområdet.

Under sommaren har Hyresgästföreningens nattfotboll i Oxhagen blivit en succé och i genomsnitt har 80 barn och ungdomar, tjejer och killar, deltagit varje helg. Både media, politiker, boende och polisen har uppmärksammat och berömt Nattfotbollen. Nu hoppas Hyresgästföreningen att Örebro kommun tar nästa steg och skapar en permanent lösning för trivsel och trygghet i området.

– När vi pratade med ungdomarna som spelade kom det tidigt fram att de ville ha en bättre plan som går att spela på under större del av året, en konstgräsplan, säger Pär Ejdsäter, verksamhetsutvecklare på Hyresgästföreningen.

En namninsamling startades och fick snabbt många namn. Gemensamt för de som skrivit under är att de tror att en satsning på spontanidrott i bostadsområdet, i form av en konstgräsplan, skulle leda till ökad boendekvalité, trygghet och trivsel.

– Över tusen personer har skrivit på en namninsamling där de önskar ett konstgräs för spontanidrott i området, det känns jätteroligt att det finns så många som vill utrycka hur de vill förbättra området, säger Hndren Ghaderi, HUVA, Hyresgästföreningens unga vuxna ambassadörer.

För att driva på frågan har Hyresgästföreningen i en skrivelse till majoriteten i Örebro kommun lyft förslaget med konstgräs i Oxhagen. Hyresgästföreningen tycker det är viktigt att man tar till vara på den positiva spiral som har påbörjats i området och lyssnar på de boende. Ett förslag på plats är bredvid Hagaskolan där Nattfotbollen har genomförts under sommaren.

Under sommaren har det varit oroligheter i bostadsområdet med stenkastning mot polis.