Nya Moderaternas replik på majoritetens skolsatsning: Dags att inse allvaret

– Nya Moderaterna har länge påpekat de fallande skolresultaten och behovet av att prioritera satsningar på skolan, så för vår del är det glädjande att de styrande partierna nu också börjar inse allvaret, säger Maria Haglund, kommunalråd och gruppledare för Nya Moderaterna i Programnämnd Barn och utbildning.

– Det är nu viktigt att denna satsning går till att öka antalet lärare och minska storleken på klasser och barngrupper.

Nya Moderaterna är kritiska till de styrande partiernas mål med satsningen: att Örebro år 2025 ska ligga bland topp 25 kommuner i SKL:s sammanvägda ranking över skolresultat.

– Att vilja höja skolresultaten för att hamna på en viss plats i rankingen är fel väg att gå, påpekar Maria Haglund. En bättre målsättning vore att alla elever i Örebro ska gå ut skolan med lägst godkänt som betyg. Det har vi Moderater krävt länge.

,