Tryggare hemvård utan nyckel – 200 miljoner satsas på effektivare verksamheter

På fredagen presenterade den politiska ledningen i Örebro kommun den största satsningen på att modernisera, digitalisera och effektivisera verksamheterna någonsin. 200 miljoner kommer att satsas under en treårsperiod för att förenkla vardagen för såväl medarbetaren som medborgaren i Örebro kommun.

Som ett första steg i en mer modern verksamhet införas nyckelfri hemvård i redan under 2017. Systemet kommer att införas på 3 300 dörrar runt om i Örebro kommun.

– Det här är ett bra exempel på insatser som kommer att göras och äntligen kan vi konstatera att nyckelfri hemvård blir verklighet redan under 2017. Framförallt kommer det att underlätta vardagen för medarbetarna inom hemvården. Det kommer att spara tid, miljö och göra det tryggare för medborgarna som har hemvård, säger Rasmus Persson (C), kommunalråd i ett pressmeddelande.