Ung örebrokusk fick Stig H-stipendium

Ett stjärnskott från Danmark, en talang som nådde sådana framgångar att veterinärstudierna inte blev av och en flitig, framgångsrik kusk. Mads H Nielsen, Paula Pettersson och Petter Karlsson heter 2016 års Stig H – stipendiater. De blir därmed medlemmar i den exklusiva skara som de senaste dryga 20 åren tagit plats i Stig H Akademien.

Petter Karlsson kör och vinner fler lopp än de flesta proffs. Han arbetar i familjeföretaget där pappa Hans har proffslicens på Örebro, men har ambitionen att söka erfarenheter även på annat håll.

– Det är en stor ära att få stipendiet. Jag har ambitionen att bli tränare inom några år och behöver all utbildning jag kan få, säger Petter Karlsson som kör mycket lopp för att etablera sig som kusk och därmed få hästägare som vill att han ska köra de hästar han tränar.

Stipendiet består av ett utbildningsprogram under 2017 som syftar till att underlätta för lärlingarna att ta steget över och bli proffstränare. Det är en stor ära att få stipendiet bland alla väldigt kvalificerade sökande varje år. Konkurrensen är så hård att det kan löna sig att söka igen om man inte blir utvald de första åren. Stipendiaterna kommer att hyllas av Stig H Johansson i Solvallas vinnarcirkel på lördag innan V75-loppen börjar.