Hyr en marknadsavdelning från Strateg – lanserar ny tjänst

Reklam- och kommunikationsbyrån Strateg lanserar i veckan en helt ny tjänst. Den ger företag möjligheten att, istället för att rekrytera en marknadsperson, hyra en hel marknadsavdelning och på så sätt få tillgång till all spetskompetens som finns på byrån.

– Vad vi vet är det ingen annan byrå som erbjuder kunder att hyra en marknadsavdelning på det här sättet, säger Leif Goldkuhl, marknadschef på Strateg.

De senaste åren har marknadsföringsvärlden sett många nya titlar och kompetenser dyka upp och växa sig starka: Digital director, lead management, UI- och UX-designer eller research och analys för att bara nämna några. För små marknadsavdelningar är det svårt att täcka in allt, och därför lanserar reklambyrån Strateg sin nya tjänst ”Hyr en marknadsavdelning” som ett sätt att plocka russinen ur kakan.

Tanken med konceptet är att kunderna, istället för att anställa en person som ska klara allt, hyr in all spetskompetens från Strateg i ett paket. Enligt byrån är detta ett unikt sätt att ge även mindre företag tillgång till ett brett utbud av specialistkompetens.

– Vad vi vet är det ingen annan byrå som erbjuder den här tjänsten. I dag är alla specialisttjänster reserverade för de stora företagen med jättestora budgetar. Så vill vi inte att det ska behöva vara. Vi vill få göra både små och stora kunder framgångsrika, säger Leif Goldkuhl, marknadschef på Strateg Marknadsföring.

Enligt Leif Goldkuhl har byrån testat den nya tjänsten inför lanseringen och två nya kunder har redan tecknat avtal. Många verkar gilla tryggheten av att få en hel marknadsavdelning till fast månadskostnad.

– En person kan inte ensam klara allt, och det förstår de flesta. Då är det här ett jättebra alternativ där du får en hel marknadsavdelning med exakt rätt kompetens när du behöver den, och bara behöver betala för effektiva arbetstimmar, säger Leif Goldkuhl.