Klart att O Helga Natt sänds i TV4 på julafton

Den 4 december är det dags för den sextonde upplagen av julallsångskonserten O, Helga Natt på Stortorget. Tjugo dagar senare, på julafton, visas konserten i TV 4.

– Vi är överens, avtalet skrivs på i dagarna, säger Davor Dundic, vd och ägare till Ambitiös som numera äger evenemanget.

Att O, Helga Natt sänds i TV 4 på julafton har blivit något av en tradition.
– Det är åttonde året i rad i TV4. Dessförinnan sändes konserten i SVT en gång, säger Camilla Törnquist, producent för O, Helga Natt. Hon och Davor är nöjda över att evenemanget på nytt kommer att visas för en ännu större publik än de cirka 25 000 som ser konserten live på Stortorget.
– Det är viktig för både evenemanget och för Örebro som stad att konserten får stor spridning och uppmärksamhet. Det bidrar till att kommunen når sitt mål att Örebro ska vara Sveriges bästa eventstad utanför storstäderna år 2020, säger Davor.

En annan tradition som fortsätter är ”P4 Örebros lokalartist”, som arrangeras i samarbete med P4 Örebro. Efter en audition inför en jury väljs fyra solister ut och går vidare till nästa steg i tävlingen, som innebär att de spelas in professionellt och presenteras för P4 Örebros lyssnare. Det är sedan upp till lyssnarna att rösta fram den artist som blir årets lokalartist.

– Arbetet kring audition har börjat, och ansökningsperioden började den 23 september, säger Camilla Törnquist.

Arbetet med att boka artister och programledare för O, Helga Natt pågår också för fullt.

– Ännu har vi inga namn att släppa, men vi jobbar för att få en välkänd och populär programledare ännu en gång, säger Davor Dundic, som berättar att man även är i princip överens med en annan mångårig samarbetspartner, NA, om marknadsföringen kring O, Helga Natt.

,