Nya Moderaternas replik på budgeten – “inget ansvar för integrationen”

I dag presenterar Socialdemokraterna, Kristdemokraterna och Centerpartiet deras gemensamma budget för Örebro kommun för år 2017. Nya Moderaterna är mycket kritiska till att de styrande partierna inte tar ansvar för integrationen.

– Ingenstans i budgeten står det vad de vill göra för att få fler människor i arbete, säger Anders Åhrlin, gruppledare för Nya Moderaterna i Örebro. Arbetslösheten bland utrikes födda i Örebro är högre än rikssnittet och det är viktigt att nyanlända kommer i egen försörjning så fort som möjligt. Det är detta kommunen behöver fokusera på.

Det är viktigt att få kontroll på kommunens ekonomi. Örebro står inför en demografisk utmaning där allt färre kommer att behöva försörja allt fler. Integrationsarbetet måste prioriteras.

–  Den här budgeten låser fast människor i en bidragsbubbla, säger Anders Åhrlin, gruppledare för Nya Moderaterna i Örebro. Socialdemokraterna tar inte ansvar för Örebro utan gör dig helt beroende av statliga bidrag.