Här ska elever lära sig skapa digitala spel – satsning från Internetstiftelsen

På onsdag samlas nyfikna barn på Hagaskolan för att lära sig att skapa digitala spel. Barnhack är en gratis programmeringskola som arrangeras av Internetstiftelsen i Sverige, IIS. Syftet är att låta barn upptäcka tjusningen med programmering. 

Just nu genomför IIS en Barnhacksturné i 20 städer över hela landet och nu har turen kommit till Örebro. I samband med barnhacket i Örebro ordnas även ett speciellt lärarhack för att ge lärare en introduktion till att arbeta med kod och programmering tillsammans med sina elever. 

Att testa programmering ger barn viktig förståelse kring att det är människor som bestämmer hur våra tekniska prylar ska fungera. Genom att använda sig av ett enkelt gränssnitt och roliga uppgifter går det fort att börja göra egna spel. Programmet som används är “Scratch”, en mjukvara som är framtagen av MIT (Massachusetts Institute of Technology) särskilt för att lära barn grunderna i programmering. 

Barnhacken är gratis och riktar sig till barn i åldrarna 10-14 år.