Milis Ivarsson på företaget Av jord är årets Formbärare

I dag korades organisationen Svensk Form årets Formbärare över hela landet. I Örebro län blev det Milis Ivarsson på företaget Av jord.

Motiveringen: Svensk form i Örebro vill 2016 lyfta fram Milis Ivarsson. Hennes livslånga färgforskning med jordpigment i äggoljetempera fyller en viktig roll för en hållbar framtid. Många är de som fått uppleva hennes djupa kunskap och engagerade färgkonsultation. Hon har arbetat fram en i det närmaste magisk färg, och delar med sig av sin kunskap, i kurser, föredrag, färgsättningar och boken Jordens färg.

Formbärarna är personer, organisationer eller företag som på olika sätt spelar en stor roll för utvecklingen av form- och designområdet i sin region. Svensk Forms 13 regionalföreningar har nu utsett varsin Formbärare i samband med föreningens födelsedag som firas över hela landet den 6 oktober. 2016 är det fjärde gången som Svensk Form utnämner Årets Formbärare. Formbärarna får stolt bära titeln i ett helt år fram till nästa Formslag.

,