Ny chans direkt för Ericsson-anställda – 50 000 i sign on-bonus hos Consid

consid

IT- och Managementkonsultbolaget Consid går nu ut med en kampanj där de erbjuder 50 000 kronor i sign on-bonus till de som snart varslas av Ericsson. ”Vi kan inte låta bli att se vår chans” menar Consids vd, Peter Hellgren.

I dagarna blev det känt att Ericsson varslar 3 000 anställda. Till följd av beskedet går IT- och Managementkonsultbolaget Consid nu ut i en kampanj riktad till de drabbade, där de erbjuder 50 000 kronor i sign on-bonus till de som väljer att börja jobba hos Consid efter att de har slutat på Ericsson.

– Det är förstås väldigt beklagligt när en jätte som Ericsson tvingas skära ner i en så stor omfattning för att effektivisera sin verksamhet. Det går inte att undgå det faktum hur positivt det känns att driva ett bolag som gör precis tvärtom, med en ambition om att ständigt växa genom att rekrytera nya individer, förvärva bolag och utveckla vår kundportfölj, säger Peter Hellgren, vd för Consid.

Hellgren poängterar att många av de kompetenser som Ericsson nu varslar är högst relevanta för Consid:

– Ericsson sitter på en enorm mängd fantastiska kompetenser. Att många av deras duktiga medarbetare snart står utan jobb gör att vi inte kan låta bli att se vår chans till att öppna upp för att dessa ska hitta en ny roll som de trivs med inom ramarna för Consid, säger Hellgren.

Hellgren menar på att Ericsson sitter på många av de kompetenser som Consid har allra svårast att rekrytera på grund av branschens stora kompetensbrist:

– Att hitta rätt kompetens inom vår bransch är en enorm utmaning då det finns en stor brist på utvecklare. Många av Ericssons anställda är duktiga ingenjörer i form av systemutvecklare, systemarkitekter, testare och testledare, kravställare, projektledare och designers, kompetenser som alla är högst intressanta för oss.

foto: Consid.se