Racingföraren Joel Johansson får testkörning tillsammans med prinsen

16 unga förare kommer till Karlskoga Motorstadion den 11 oktober för att som pristagare i Prins Carl Philips Racing Pokal, Clio Cup och Formula STCC Nordic få testköra bil i en klass som kanske bli deras nästa i racingkarriären. Joel Johansson från Örebro är en av förarna som får chansen att testköra en ny bil.

Förutom förarna kommer bland annat Prins Carl Philip och Jonas Lundin, vd STCC AB, att finnas på plats på Karlskoga Motorstadion. Även övriga samarbetspartners, Kungliga Automobil Klubben, Svenska Bilsportförbundet och Porsche Carrera Cup Scandinavia, kommer att vara representerade. Kartingförarna från Prins Carl Philips Racing Pokal ska prova på Formula STCC Nordic, men kommer också att få åka med Prins Carl Philip i en Volvo Polestar.

Pristagarna i Clio Cup och Formula STCC Nordic får möjlighet att testköra både en STCC-bil enligt det nya TCR-reglementet och en Porsche 911 GT3 Cup. På plats är dessutom Joel Jern, svensk juniormästare i Clio Cup, som ska provköra Renault Clio RS4.