Unga tjejer säljer sex i Marieberg – Fältgruppen varnar för fortsatta oroligheter på parkeringen

Fältgruppen inom Örebro kommun vill återigen uppmärksamma föräldrar och andra vuxna på att det under fredag- och lördagskvällar och nätter samlas mycket ungdomar och vuxna ute vid Mariebergs handelsområde.

“Vi i Fältgruppen ser att det finns stora risker i den här miljön, då det förekommer stora mängder alkohol i kombination med att bilar kör i hög hastighet bland folksamlingarna. Det förekommer ofta slagsmål, vi vet att det pågår langning, de skjutsar varandra på biltak och motorhuvar och i bagageluckor vilket innebär en hög risk för olyckor. Vi har även fått uppgifter om att det förekommer att unga tjejer säljer sex.

Personerna som befinner sig i den här miljön är i blandade åldrar, från 13 år och upp mot 50. Många är motorburna och använder de stora parkeringsytorna till att sladda och köra race. Ett flertal har ett stort intresse för bilar men många unga lockas till platsen då det finns stor tillgång till alkohol och eventuellt andra droger.

Med anledning av detta vill vi uppmana föräldrar till ungdomar som brukar hålla till ute vid Marieberg att ha kontakt med er ungdom och gärna ta er dit under fredag- och lördagskvällar/nätter”, skriver Fältgruppen på sin Facebook-sida

Har du frågor eller oro för din ungdom kontakta fältgruppen på telefon 019-21 45 80.