Tyst manifestation på lördag mot slaveriet

Lördagen den 15 oktober arrangeras en tyst marsch genom Örebro. Marschen genomförs för att protestera mot att det idag finns 27 miljoner människor som tvingats in i slaveri.

– Människohandeln är den snabbast växande organiserade brottsligheten i världen och omsätter idag lika mycket som vapen- och droghandeln, men med betydligt mindre risker för de kriminella nätverken som står bakom. Varje dag säljs 2 880 nya personer som slavar, berättar arrangörerna Tobias Rasberg, Elin Rasberg, Anna Vernqvist, Elisa Karlsson som är samordnare för Walk For Freedom Örebro.

Walk For Freedom är en tyst manifestation som genomförs i samma dag i 250 olika städer, i 39 länder världen över, för att tillsammans göra en global markering att människohandel inte är okej. Frågan om människohandel är mer aktuell i Sverige än någonsin nu när vi har en stor grupp ensamkommande barn från olika länder. Dessa barn och tonåringar är ett lätt byte för människohandlare. Marschen startar vid stora scenen i Stadsparken 13.00 och avslutas på Våghustorget klockan 14.00