Årets kock gästspelar på Katrinelund i helgen

kock jimmie katrinelund (2)

Katrinelund Gästgiveri & Sjökrog får finbesök 14–15 oktober. Årets kock 2016, Jimmi Eriksson, tar över köket och utlovar femrättersmeny med säsongens råvaror, noga utvalda från leverantörer i regionen.

– Det här kommer bli magiskt, säger Anders Johnsson, gastronomisk ledare på Katrinelund.

Som Årets kock är Jimmi Eriksson van vid gästspel på krogar och restauranter runt om i landet. Skillnaden med helgen på Katrinelund Gästgiveri & Sjökrog är att det handlar om lite mindre sittningar, med endast 40 gäster per kväll. Och med färre gäster kan Jimmi lägga ner ännu mer tid och själ i matlagningen. Till sin hjälp har Årets kock Katrinelunds sex egna kockar, som enligt säkra källor är hur taggade som helst inför helgen. Precis som Jimmi själv:

– Ända sedan Anders var och provåt mina vinnarrätter under träningen inför finalen i Årets kock har vi snackat om att göra nåt kul ihop. Nu ska det bli riktigt skoj att få att laga mat tillsammans med honom och hela Katrinelundsgänget.

– Jimmi vet vilken tanke vi har med vår mat och har fått veta vilka råvaror vi har, sen har han komponerat utifrån det. Han har verkligen fått gå all-in, ler Anders Johnsson, gastronomisk ledare på Katrinelund Gästgiveri & Sjökrog och en av helgens kockar.

Han avslöjar att middagen kommer bestå av en femrättersmeny med väl avvägda och spännande smakkombinationer, med bland annat jordärtskocka, rotselleri och pilgrimsmussla, tryffel, rådjur med rödbetor, röd endive och hasselnöt. Det mesta hämtat från leverantörer nära Katrinelund.

–  Och självklart finns Hjälmargösen med, säger Anders och berättar att de om vädret tillåter kommer åka ut tillsammans med yrkesfiskarna Anna och Björn från Valen, för att Jimmi själv ska få vara med och dra upp fisken.

 

– Det här kommer bli så grymt kul! Jag gillar verkligen Jimmis matlagning och att få laga mat ihop med honom och hela vårt köksteam här ute på Katrinelund kommer bli magiskt.  Jag är riktigt avundsjuk på de gäster som har lyckats boka plats någon av kvällarna.