Åsa Skagerstrand är Årets audionom

årets audionom

I år har utnämningen ”The Audiologist of the year 2016” tilldelats audionom Åsa Skagerstrand vid Region Örebro län. Hon har nu chansen att bli årets europeiska audionom då tävlingen avgörs i Tyskland den 19-21 oktober.

– Det är jätteroligt att en av mina patienter har skrivit en fin motivering om vad jag som vårdgivare har gjort bra. Det stod att jag gör allt för att det ska bli bättre för patienten och att jag inte ger upp. Framförallt är utnämningen ett tecken på att jag gjort något bra för min patient, säger Åsa Skagerstrand, audionom och doktorand vid audiologiskt forskningscentrum och audiologiska kliniken på Universitetssjukhuset Örebro.

Expertjuryn kommer nu att jämföra de olika landsvinnarna i Europa, med utgångspunkt i motiveringarna som patienterna skrivit. Den europeiska vinnaren kommer att utses vid den årliga tillställningen Evening of Excellence som ingår i den internationella kongressen EUHA (Europäische Union der HörgeräteAkustiker).

– Jag arbetar främst med rehabilitering av personer som har grav hörselnedsättning, alltså de som hör riktigt dåligt. Det betyder att jag hjälper till med hjälpmedel, men också med faktorer runt omkring så att deras hörselsituation ska fungera så bra som möjligt.

foto: Region Örebro län