Nypremiär på Nya China för Pojke med resväska

Den 21 oktober klockan 12.00 är det nypremiär för Pojke med resväska på Nya China. Pjäsen, som senast sattes upp hösten 2012 är en nutidshistoria om civilkurage, grymhet och kärlek i en värld där flyktingbarn tvingas uthärda omänskliga förhållanden. Pojke med resväska spelas för skolår 4 – 6.

Pojke med resväska är en andlöst spännande och gripande föreställning om pojken Naz som måste fly från hemlandet utan sina föräldrar. Så långt tillbaka Naz kan minnas har hans pappa berättat historier för honom om Sinbad Sjöfararens sju resor. Med sagans hjälp och genom att använda fantasins nycklar överlever Naz de faror och strapatser han möter på vägen.

Med musik, humor och spänning får publiken uppleva en nutidshistoria om civilkurage, grymhet och kärlek i en värld där flyktingbarn tvingas uthärda omänskliga förhållanden.

Ny i rollen som Naz är skådespelaren Peter Perski. Han är frilansande skådespelare inom film, teater och TV. Han är utbildad vid Teaterhögskolan i Stockholm och har arbetat på såväl Dramaten som Riksteatern och Uppsala Stadsteater. För många är han känd som polisen Per Arvidsson i filmerna baserade på Maria Werns böcker. Förra året spelade Peter i Partiledaren som kom in från kylan på Uppsala stadsteater och Mannen utan minne på Dramaten.

För regin står Isabelle Moreau. Isabelle tillhör Örebro länsteaters fasta ensemble och har tidigare regisserat Måndag är fiskbulledag, Lejonets unge och Skuggan av San Siro. Som skådespelare har man kunnat se henne i några av våra mest uppskattade föreställningar, somLasse-Maja – Musikalen, Drottningens juvelsmycke, Effekten och Befrielsefronten. Senast sågs hon i Tvättid.