Four PR riktar in sig på amerikanska varumärken

Pr- och kommunikationsbyrån Four PR i Örebro fortsätter att specialisera sig på amerikanska varumärken, där byrån redan idag bland annat jobbar med amerikanska bilvarumärket Ford. Som ett led i arbetet att specialisera sig har byrån nu blivit medlem i AmCham, den amerikanska handelskammaren i Sverige.

– Genom att vi skaffar oss djupkunskap om och kring amerikansk kultur och amerikanska företags intressen vill vi bli bäst i Norden på att hjälpa amerikanska organisationer och varumärken att kommunicera på den nordiska marknaden. Det kräver engagemang och intresse. Det har vi, säger Fredrik Stengarn, partner och pr-rådgivare på Four PR, som i november dessutom kommer följa det amerikanska valet på plats i USA.

Four PR jobbar sedan 2015 med amerikanska bilmärket Ford, ett kunduppdrag som lagt grunden för byråns senaste specialområde.

– Vi har lärt oss mycket om amerikanska bolags behov och sätt att jobba genom att jobba med Ford. Framförallt har vi rent allmänt sett vilka utmaningar och i synnerhet möjligheter som amerikanska företag har genom att verka i en svensk kontext. Det vill vi ta vara på, säger Four PR:s Martin Ruist, kundansvarig för Ford, och fortsätter:

– Som medlem i AmCham hoppas vi kunna skaffa oss en ännu bättre uppfattning om amerikanska organisationers intressen i Sverige, men också Norden. Det finns en styrka i det amerikanska som vi tror fler amerikanska företag kan dra nytt av.

Four PR har bland annat etablerat Fords aktiva pressbearbetning i Sverige, vilket mer än dubblat företagets Share of Voice.