CV ska bli en ny stadsdel – ett område för bostäder, mötesplatser och arbetsplatser

cv1

På torsdagen presenterade fastighetsägaren Jernhusen planerna för framtidens CV-område. Under en period på 20-30 är tanken att området ska förvandlas till en ny stadsdel med bostäder, mötesplatser och arbetsplatser. Nuvarande verksamheter med bland annat tågunderhåll ska bibehållas och utvecklas.

– Tillsammans med kommunen ska vi etappvis förvandla CV till en levande stadsdel mitt i centrala Örebro. Det kommer att ta 20-30 år och vi börjar nu, säger Jennie Kastengren, regionchef Jernhusen.

– Det är bra att Jernhusen utvecklar CV till en ny stadsdel, det är en framtida pärla i ett växande Örebro. CV-området bär mycket av Örebros historia och det är spännande att diskussionen om CVs framtid nu börjar på allvar, säger Björn Sundin kommunalråd (S) i Örebro kommun.

– På CV kommer det också att finnas annorlunda, roliga och intressanta mötesplatser med grönytor som bevaras samt nya platser mot Lillån, säger Jennie Kastengren. Framför allt ser vi en möjlighet att nuvarande Vagnverkstaden kan bli en viktig arena för teater, konserter, utställningar och mässor.

Ambitionen är att det ska finnas ett planprogram för hela området om drygt ett år, årsskiftet 2017-2018. Målsättningen är att bevara de gamla tegelbyggnaderna och bygga nytt.

I helgen arrangeras en bomässa i den sydöstra delen av området. På mässan finns bland annat byggföretag, fastighetsägare, mäklare och inredningsföretag.

cv torg

cv jennie

bomässa skylt

,
5 comments on “CV ska bli en ny stadsdel – ett område för bostäder, mötesplatser och arbetsplatser
  1. Bygg inget larvigt överdrivet och svin dyrt bygg lägenheter som studenter och liknande har råd att bo i. Och jobb möjligheter för studenterna som bor i det blivande området.

  2. Jättebra ide’ kul med ett helt nytt område med både affärsliv, bostäder och underhållning. Undrar bara varför det ska ta så många år innan färdigställandet? Vi har ju ett sådant skriande behov av lägenheter/boenden i Örebro så ett litet kol borde kunna läggas på. Var finns bromsen? Kommunen? Sanering?….

  3. Jättebra ide ‘ rolig med helt nytt område med både affärsman och bostäder , studentbostäder

  4. Jättebra ide ‘ rolig med helt nytt område med både affär och bostäder , studentbostäder

Comments are closed.