Nya Moderaterna vill låsa skolor – för ökad trygghet

Nya Moderaterna i Örebro tycker att det är viktigt med trygga skolor för kommunens elever och personal. “Den senaste tiden har diskussioner pågått om hot och våld i skolmiljö och om det ska polisanmälas eller inte. Det får inte finnas några som helst tveksamheter i att hot och våld i våra skolor är oacceptabelt”, skriver de i ett pressmeddelande.

– Vi ser ett behov av att låsa skolornas dörrar så inga obehöriga kan ta sig in under skoltid, säger Maria Haglund, oppositionsråd och gruppledare för Nya Moderaterna i Programnämnd Barn och utbildning. Vi kommer i dag lämna in ett ledamotsinitiativ där vi vill att Grundskolenämnden ger förvaltningen i uppgift att se över rutinerna kring detta i skolan. Vi måste skapa en trygg vardag för elever och personal.

,