Nu ska Öbo själva utbilda blivande personal – gröna jobb för dom mellan 18-24

obojobb (2)

Nu startar ÖrebroBostäder AB en egen utbildning för ungdomar mellan 18 och 24 år. Orsaken är att det idag är svårt att få tag i medarbetare med kompetens inom grönyteskötsel. De utbildningar, i Örebro med omnejd, som funnits har lagts ner, trots att behovet finns.

“Genom att ÖBO nu erbjuder en egen yrkesutbildning med både teori och praktik, ges ungdomar chans till utbildning och i förlängningen ett jobb. Satsningen är bra både för ungdomar som söker ett arbete och för fastighetsbolagen som vill anställa kompetent personal inom grönyteskötsel. Dessutom får eleverna betalt under utbildningen”, skriver Öbo i ett pressmeddelande.

På måndag den 24 oktober, klockan 14:00, bjuder ÖBO, tillsammans med Arbetsförmedlingen, in till en introduktionsträff på Conventum, Olof Palmes torg 1.
Dit är ungdomar mellan 18 och 24 är välkomna och tanken är att de ska kunna söka till utbildningen direkt på plats.

Kraven är att man har en slutförd gymnasieutbildning och inte ha en pågående utbildning.

foto: Öbo.se

,