Företagsby på Boglundsängen växer – Västerporten bygger nytt

Det kommunala fastighetsbolaget Västerporten Fastigheter Örebro AB har beslutat att bygga nytt på Boglundsängen. Planen är att bygga fyra byggnader med uthyrningsbara ytor från 250 kvadratmeter till 1 250 kvadratmeter.

Totalytan för byggnationen blir 5 000 kvadratmeter. Byggnationen påbörjas när 50 procent av ytorna är uthyrda och är beräknad till våren 2017. Lokalerna ska vara färdiga för inflyttning under vår/sommar 2018. Projektet har också som mål att ta in minst fem praktikanter under byggtiden. Byggherre är Västerporten och byggentreprenör NCC.

– Det här är ett jättespännande projekt i en mycket expansiv del av Örebro. Lokalerna vi bygger erbjuder flexibla lösningar som vi kan skräddarsy för kundens behov. Vi tror mycket på det vi kallar för kombinationslokaler för exempelvis installationsföretag, bygg- eller lagerhantering, berättar Erik Cederlöf, uthyrningsansvarig på Västerporten.