Nu kan du följa med bakom Länsteaterns kulisser

Stormen Länstatern

I november bjuder Örebro länsteatern in publiken till att följa teaterns arbete. Det sker genom tre öppna repetitioner av Stormen och en reading av Det som är vårt på Örebro Teater.

Den 1 november 19.30-20.30, 8 november 18.30-19.15 och 15 november 18.30-21.00 öppnas repetitionerna av Stormen för allmänheten som erbjuds en unik chans att se hur arbetet med att skapa en teaterföreställning går till. Den 15 november avslutas repetitionen med en föreläsning av Jan Mark, översättare och dramatiker, som introducerar oss till William Shakespeares teatervärld.

Den 2 november 19.00 startar Örebro länsteaters nya readingserie och först ut är en läsning av Anders Duus pjäs Det som är vårt. Pjäsen läses av skådespelare och efteråt finns tid till diskussioner med Anders och oss på teatern.

– Teater uppstår i relation med publiken, därför är det viktigt att involvera dem i processen. Publikens tankar och idéer är jätteviktiga för slutresultatet. Vi vet också att det är väldigt uppskattat att mötas”, säger Mickael Cocke, konstnärlig ledare.

Evenemangen är kostnadsfria men föranmälan krävs.

foto: Stefanie Andersson/ Länsteatern