Unibake gräddar lussebullar för Min Stora Dag

lussebulle unibake

Inför jul säljs varje år miljontals lussebullar. Eftersom julen handlar om omtanke vill Bonjour även detta år skänka lussebullarna extra mening genom att göra dem till Önskebullar . Varje såld Önskebulle bidrar till att göra sjuka barns önskningar till verklighet genom stiftelsen Min Stora Dag.

Önskebullen är en saffransbulle som är formad som stjärnan i stiftelsens logotyp. För varje såld Önskebulle går en krona oavkortat till Min Stora Dag och till att uppfylla sjuka barns och ungas önskningar. Bonjours goda bullar gör gott och julen blir lite mer omtänksam.

Förra årets försäljning av Bonjours Önskebullar gav ett viktigt tillskott på cirka 350 000 kr till Min Stora Dag och har bidragit till att låta Vilma, Emil, Mohammad och flertal andra barn med svåra sjukdomar och diagnoser att få ett avbrott i vardagen och få känna sig speciella. Något som ger barnen kraft och stolthet.

– Julen är önskningarnas tid. Men för sjuka barn finns behovet av en paus från en kämpig vardag hela året. Det vill vi bidra till och hoppas att konsumenterna vill det också. Ju fler som väljer att köpa Önskebullar i butik, desto fler önskningar kan bli verklighet under 2017, säger Eva Strömbom, Marknadsdirektör för Bonjour hos Lantmännen Unibake.

– Genom att samarbeta med Bonjour når vi ut till fler och andra människor än vi gör i vår dagliga verksamhet. Vi är glada över att de med sin goda Önskebulle är med och bidrar till att sjuka barns vardag blir ljusare genom att stödja vårt arbete, säger Marie-Louise Schöldtz, Marknads- & Insamlingsansvarig på Min Stora Dag.

Önskebullen finns hos Pressbyrån och hos utvalda handlare med start från den 7 november. Unibake har tillverkning i bland annat Örebro.