Här utses Närkes bästa matverk

img_0012-5

På torsdagen var det juryarbete på Örebro slott i tävlingen Matverk. Vinnaren presenteras i slutet av november och får en plats i riksfinalen. Bland de lokalt producerade livsmedlen fanns det bland annat pesto från Glanshammar, spritdryck och kakmix i två smaker.

Hela nio regionala bidrag har anmälts till årets upplaga av tävlingen Matverk, där Länsstyrelsen i Örebro län står som arrangör för deltävlingen i Närke.

– Det känns fantastiskt kul att så många deltar! Och vilka bidrag sedan. På papperet ser de alla mycket spännande ut med en stor diversitet, säger Fredrik Kämpenberg, tävlingsledare.

I juryn sitter bland andra Roger Hjälm från Katrinelund och välkände Carl Jan Granqvist.

Den slutliga vinnaren för Närke kommer sedan att koras på slottet den 24 november. Första pris är 20 000 kronor, från Lekebergs Sparbank, att investera i vidareutveckling av produkten. Vinnarlaget bjuds även in att delta i riksfinalen vid Gastronomiskt Forum i Nyköping i januari 2017.

img_0001-5

img_0020-4

,